Trendig hudvård

I månadens Glossybox fick skönhetsfantasterna chansen att testa Miracle Perfecting Serum från vår nya hudvårdsserie True Perfection. I deras tidning Glossy Mag berättar vår Skin Research Director, Dr. Alain Mavon om de senaste trenderna inom hudvård. Läs den exklusiva intervjun här.

Mitt på Stockholms shoppingstråk hittar vi det senaste modet, en uppsjö av caféer och... ett labb där det pågår avancerad hudvårds- och kosmetikforskning. Glossy Mag har träffat Oriflames Skin Research Director, Dr. Alain Mavon som gav oss en rykande het trendrapport direkt från laboratoriet.

Vi lever i snitt cirka trettio år längre i dag­ än för hundra år sedan. Ju äldre vi blir desto mer fokus hamnar på att hålla oss pigga och fräscha längre, både på insidan och utsidan. Det är inte för intet som den stora ”hälsovågen” har sköljt över oss, och hudvården följer med.

– Att vi åldras är ett faktum, därför känns ordet ”anti-aging” missvisande. Jag föredrar att säga ”well-aging”, säger Dr. Alain Mavon, som har forskat inom hudvård och kosmetik i över tjugo år och i dag är chef för Oriflames forskningsteam i Stockholm.

Alain Mavon berättar att hudvårdsteknologin har förändrats en hel del genom åren och att vi just nu använder vad han kallar ”den nya generationen av aktiva ingredienser” i hudvårdsprodukter. I dagens innehållsförteckningar syns ofta peptider (naturliga aminosyror) och extrakt från växtriket – miljövänligt och effektivt, vilket klingar helt rätt i tiden! Det är på den vägen som Oriflames sprillans nya hudvårdsserie – True Perfection – blev till. Tack vare den detoxande effekten av extrakt från det persiska silkesträdet hålls huden ungdomlig, fräsch och full av lyster.

– Vi lägger även ner mycket arbete på att utveckla och förbättra konsistensen på våra hudvårdsprodukter, säger han och menar att känslan av din ansiktskräm är minst lika viktig som resultatet eftersom det i många fall är avgörande ifall du trivs med din kräm.

En generell trend är att konsistensen på hudvårdsprodukter blir tunnare och lättare, samtidigt som de blir mer effektiva och ger bättre resultat snabbare. För att spinna vidare på den tråden är användandet av serum den största hudvårdstrenden just nu. Tack vare den lätta och behagliga konsistensen samt den koncentrerade formulan är det ett perfekt komplement till din ansiktskräm som gör att du både ser och känner resultat snabbare. Ett serum ger oss möjligheten att skräddarsy vår hudvård, eftersom serum är ett koncentrat som löser specifika behov.

– I framtiden tror jag att vi kommer se fler skräddarsydda produkter som är anpassningsbara efter varje individ. Vi använder redan olika tillbehör och redskap i vår hudvårdsrutin, och även det är definitivt något som kommer utökas och bli mycket vanligare framöver, spår Alain Mavon.

Vi har alltså många spännande innovationer att se fram emot. Men i slutändan är en bra hudvårdsrutin nyckeln till en vacker hy.

 

  Expertens hudvårdstips!

RUTIN. Precis som regelbunden träning håller kroppen i trim är den dagliga hudvårdsrutinen lika viktig för att hålla huden välvårdad och fräsch. Rengör och återfukta ansiktet varje morgon och kväll – använd gärna serum, peeling och ansiktsmask så blir huden extra glad.

ANPASSA. Det är minst lika viktigt att du anpassar hudvården efter dina behov – hudtyp, ålder, önskat resultat och så vidare. Är du 25-35 år passar till exempel Oriflames senaste tillskott i hudvårdsfamiljen: True Perfection-serien.

SKYDDA. Solen är härlig men även en bidragande faktor till uttorkning och påskyndande av ålderstecken. Var därför alltid noga med att skydda huden med solskyddsfaktor.

Words by: Photographs by: Oriflame Editorial Team