MIN HØSTSTIL – FRANK RAGNARSSON

Vi har pratet mote og mannlig skjønnhet med Frank Ragnarsson. Han jobber som innkjøpssjef for Cortado Fashion på CC -vest og var deltager i Stylistene på VGtv. Her deler han sine mote- og skjønnhetsfavoritter for høsten.

Hvordan ser din signaturlook ut?
– Stilen min er en kontrast mellom det røffe og det klassiske – jeg trives godt i tøffe skinnbukser, boots, en pen skjorte og en klassisk blazer. Jeg elsker å leke med kvaliteter, og kombinerer gjerne det myke med det røffe. Som stylist går jeg ofte for en kunstnerisk, avantgarde look, der ulike stilformer står i kontrast til hverandre. Jeg liker å oppdage noe nytt, og finner inspirasjon i det som er unikt og spesielt. 
 

Hvor finner du inspirasjon til din egen stil?
– Det tok lang tid før jeg fant min egen stil, og gjennom årene har jeg prøvd ut mange forskjellige stiler, men nå er jeg sikker på hvem jeg er og hva jeg vil utstråle. Jeg finner mest inspirasjon i hverdagen og plukker opp ideer fra bilder, magasiner og den vanlige «mannen i gata». Jeg er svært bevisst på hva jeg liker og ikke liker, og følger ikke trendene sporadisk. Jeg plukker ut det jeg liker og gjør det til mitt eget. 

 

Hvilke motetrender kommer du til å satse på i høst?
– Høsten er min favorittsesong når det gjelder klær og mote. Jeg liker materialene, detaljene og effekten av lag på lag. Jeg kan vel ikke påstå at jeg har en veldig fargerik garderobe, så nedtonede jordfarger vil fylle klesskapet mitt. En tøff bomberjakke i skinn kommer jeg definitivt også til å investere i denne høsten. Igjen, alt handler om kontraster – røffe skinnkvaliteter mot tykk merinoull og Kashmir.

 

Kan du gi ditt beste tips om hvordan man enkelt kan fornye sin motestil til den nye sesongen?– Finn essensen i trendene, plukk ut det som passer deg og invester i de plaggene som passer garderoben din. Man trenger ikke kjøpe en helt ny garderobe, men finne de plaggene som kan kombineres og styles med din allerede eksisterende garderobe. Det handler om å tenke nytt og sette sammen antrekkene på en ny og annerledes måte.

 

 

 

Hvordan ser din hårpleierutine ut?
En god sjampo og balsam er nødvendig. Jeg bruker også hårkur en gang i blant samt hårolje etter dusjen for å gjøre håret mykt og glansfullt. Ellers er en god hårvoks viktig for å få frisyren til å holde seg på plass.

Hva er ditt beste skjønnhetstips til menn?
Mitt generelle skjønnhetstips til menn er at det er lov å ta vare på seg selv. Legg litt penger i noen gode kremer, få en spesialist til å finne hudtypen din slik at du velger rett produkter. Invester også i noen gode barberingsprodukter som er milde mot huden. Det hjelper ikke med et kult antrekk hvis man ikke tar vare på ansikt og hår. Gode rutiner på utseende gir en ekstra god følelse og den ekstra lille gløden som gjør hverdagen perfekt.

 

Hvilke produkter klarer du deg ikke uten denne høsten?
Høsten er en hard tid for meg når det gjelder hudpleie, da jeg har sensitiv hud som krever sin oppmerksomhet. En god fuktighetskrem for både ansikt og kropp er helt nødvendig!

Words by: Photographs by: Thinkstock