Min vinterstil – Tilda Bjärsmyr

Modebloggerskan Tilda Bjärsmyr inspirerar oss dagligen med sina stilsäkra outfits, inredningstips och sitt liv härliga familjeliv i Göteborg. Här berättar hon om framgångarna och delar med sig av sina bästa mode- och skönhetstips.

Din blogg är en av de mest populära på Damernasvärld.se, varför tror du att just din blogg har blivit så stor?
– Jag får fortfarande nypa mig i armen. Min blogg växer sig bara större och större och jag är så otroligt tacksam för det. Att blogga är ju bara så kul! Jag tror den har blivit så populär just för att jag blandar lite av varje. Min blogg passar alla därute, man behöver inte vara super modeintresserad, det finns något för alla.

Du och din barndomsvän har startat en podcast, berätta mer?
–Vi startade podden för ett par veckor sedan, mest som en kul grej och för att bjuda in alla till våra dagliga samtal. Vi skrattar oftast mer än vi pratar och har bara riktigt kul ihop! Vi snackar om allt som hör livet till.

Var kommer ditt stora modeintresse från?
– Jag föddes nog med det. Redan som 5-6 åring så var jag otroligt medveten och ville alltid välja och matcha mina kläder själv.  Jag visste precis hur jag ville ha det. Senare under tonåren när andra sprang till budgetkedjorna och shoppade upp barnbidraget så sparade jag alltid till något lite dyrare, i bättre kvalitet.

Vilken mode- och skönhetsstil kommer du att satsa på i vinter?
– Mycket lager på lager, stora stickade koftor med ett bredare bälte i midjan. Gärna i färgerna grått, rött, grönt och svart. Knähöga boots eller Stan Smith sneakers, längre kappor och vida kostymbyxor. I sminkväg så kommer jag satsa på á la naturell med extra mycket glow på en vinterblek, skimrande hud.

Hur skulle du beskriva din personliga mode- och skönhetsstil?  
– Less is more när det kommer till kläder och smink. Jag köper alltid basplagg och plagg som alltid fungerar och kan varieras i oändligheter. Även makeupen är lätt och enkel. Mycket fokus på en perfekt hy, fylliga bryn och en lätt, skimrande lyster på kindbenen. Jag gillar dock att ta i när det är fest och applicerar en bred, svart eyeliner som gör att ögonen ser större och mer levande ut.

Dela med dig av ditt bästa tips om jag vill förnya min modestil i vinter.
– Investera i en schysst kashmirtröja i färgerna grått eller kamel och bär ihop med svarta eller grå kostymbyxor eller jeans. Släng en grövre halsduk runt halsen och du är redo att möta höstkylan – snyggare än någonsin! När det ser ut som att man inte försökt för mycket, då faller jag pladask.

Hur tar du hand om din hy under de kalla vintermånaderna?
– Jag blir alltid snustorr under höstens första och lite kallare vindar och måste boosta min hud med extra fukt i form av en skön ansiktsolja och en extra fuktrik nattcreme. Jag peelar alltid min hud under höstmånaderna och byter ut min puderfoundation mot en i flytande form.

Ditt bästa skönhetstips för stressade och trötta småbarnsföräldrar?
Mitt bästa tips måste ändå bli att använda en highlighter på kindben, näsben och ögonlock. Det tar några minuter av din dyrbara tid och du har mer lyster än någon som sovit tio timmar i sträck! 

Bästa skönhetstipsen som din mamma har lärt dig?
– Att alltid försöka få min skönhetssömn, dricka mycket vatten och att ha tid för skratt. En klyscha men det är faktiskt det som fungerar klart bäst. Slarvar du så syns det direkt.

Vilka skönhetstips kommer du att föra vidare till din dotter?
– Just dessa som min mamma lärt mig. Finns det egentligen några bättre tips?!

Dela med dig av ditt bästa hälsotips som du brukar ta till när vintermörkret tar över?
– Jag boostar min kropp med nyttiga smoothies, dricker varmt och smakrikt té på kvällarna, tänder ljus och myser i soffan med en ansiktsmask under en varm filt. Välkommen hösten!

Words by: Photographs by: Tilda Bjärsmyr