Min höststil – Lina Ekh

Vi har pratat skönhet med makeupartisten Lina Ekh som driver skönhetsbloggen MakeUp By Lina. Här delar hon med sig av sitt bästa skönhetstips och avslöjar vilka skönhetsprodukter hon inte klarar sig utan i höst.

Vad betyder skönhet för dig?
– Allt! Det är något fint och konstnärligt som hör till vardagen som inte bara behöver finnas i det yttre. Det gäller bara att man är öppen för att upptäcka skönheten i de allra minsta sakerna i ens omgivning.

Var kommer ditt stora skönhetsintresse från?
– Jag upptäckte i ganska tidigt ålder att målning var ett sätt för mig att få utlopp för mina känslor. Det var något jag gjorde både när jag var glad eller behövde piggas upp! Målning blev sedan något som gick över till makeup.

Hur kommer det sig att du blev makeupartist?
– Jag har en stor passion för att lära känna nya människor och för att vara kreativ. Jag ville helt enkelt kombinera detta så yrket makeupartist passade mig utmärkt.

Vilka skönhetstrender kommer du att satsa på den här hösten?
– Jag kommer bära en markerad eyeliner som gärna får vara bredare och utdragen á la 60-talet! Markerade bryn kommer jag fortsätta med i höst också.

Dela med dig av ditt bästa tips om jag vill förnya min skönhetsstil inför den nya säsongen!
– Fixa till brynen. Få hjälp med att noppa brynen rätt och lär dig hur du tar fram den bästa formen för ditt ansikte – det kan göra underverk. Brynen styr hela looken och kan verkligen göra stor förändring.

Hur ser din signaturlook ut?
– Svårt, jag ändrar mig hela tiden men något jag aldrig går utan är ett beige läppstift!

Vilka skönhetsprodukter klarar du dig inte utan i höst?
– Ett bra serum, läppcerat och en riktigt bra primer.

Hur tar du hand om din hy när höstvindarna drar in?
– Jag ser alltid till att återfukta huden med en bra dag- och nattcreme.

 

 

 

Dela med dig av ditt bästa skönhetstips!
– Anpassa dina hudvårdsprodukter efter hudtyp och årstid. Det är så många som använder samma produkter året runt, men huden förändras beroende på klimatet. Använd en tunnare fuktcreme på sommaren och en något mer återfuktande och fetare creme på vintern, beroende på vilken hudtyp du har.

För mer inspiration och tips spana in Linas blogg.

Words by: Photographs by: Lina Ekh