Min höststil - Jennie-Ellen

Förra året startade Jennie-Ellen ett skomärke i sitt eget namn. Ett år senare är hon nu en stor favorit bland kändisar och modebloggerskor. Här berättar hon om sin signaturlook och vilka skönhetsprodukter hon inte klarar sig utan.

Hur kommer det sig att du startade ett eget skomärke?
– Jag har alltid velat driva mitt eget bolag och varumärke och efter några år som anställd designer så kände jag att jag var redo att ta steget. Skor är även en komplex produkt att designa och tillverka vilket gör att man kan fortsätta utvecklas inom hantverket genom hela sin karriär. Jag tyckte även att det behövdes ett nytt svenskt skovarumärke och hade en klar idé hur det skulle se ut.

Vad kännetecknar dig som designer?
Jag jobbar mycket med kontraster, framförallt vad gäller val av material. Jag letar alltid efter nya intressanta ytor. Även inom kläder gillar jag att mixa material. Därför skulle jag säga struktur och material.

Vad ser du för skotrender i höst?
Spetsiga boots med kil- eller stilettklack i något intressant material.

Vilken mode- och skönhetsstil kommer du att satsa på i höst?
Jag kommer addera mycket mer färg. Min pastellkappa kommer jag att använda flitigt även denna höst och dessutom mer sommarfärger på läppstift. Det lyser upp en helsvart outfit som jag ofta har. Sportiga detaljer är också ett kul element att mixa upp mer klassiska plagg med.

Hur ser din signaturlook ut?
Smala klackar med svarta baggy-jeans, svart T-shirt, en oversized skinnjacka och starka, blekrosa läppar, inte så mycket fokus på ögonen. En outfit som jag kan ha både dag som kväll.

 Vilka är de viktigaste skönhetsprodukterna i din makeupväska? 
Jag har alltid med mig läppstift i väskan, perfekt för spontana möten och middagar. Rouge kan jag inte leva utan, jag gillar när det ser ut som att jag har varit ute på en power-walk i kylan. Sedan är min dag-och nattcreme superviktig, likaså mina rengöringsprodukter.


Dela med dig av ditt bästa tips om jag vill förnya min mode- och skönhetsstil inför den nya säsongen?
Satsa på accessoarer – skor, väskor och smycken. Även nya snygga jackor i oväntade material. De övriga plaggen kan vara mer basic, det gör det enklare att klä sig när man har basplagg blandat med statement-accessoarer. Vad gäller makeup skulle jag säga – håll det enkelt! Välj ögon eller läppar, köp det där orange eller rosa läppstiftet och testa. Det är bara en vanesak!

Words by: Photographs by: Jennie-Ellen