Min höststil - Cecilia Blankens

Entreprenör, journalist och bloggerska, och nu även aktuell med en egen skokollektion. Vi har pratat mode och skönhet med LA-baserade Cecilia Blankens.

Berätta, hur kommer det sig att du lanserade ett eget skomärke?
– Skor är min passion och ett stort intresse och sedan ett par år tillbaka även mitt jobb. Jag arbetar med produkter och varumärkesutveckling för det svenska företaget Kavat, där jag även sitter i styrelsen. Ju mer kunskap jag fick om branschen och om skor i stort – desto mer insåg jag att det fanns ett hål på marknaden som behövde fyllas. Antingen är skorna svindyra och coola, eller så är de massproducerade och billiga – jag bestämde mig för att göra bra skor, till bra priser.

Vad inspirerades du av när du designade kollektionen?
– Vänner och deras liv och arbetssituationer med barn och krävande karriärer, då behöver man skor som är snygga, subtilt coola och funkar till allt i garderoben.

 

 

Vad ser du för skotrender i höst?
– Personligen bryr jag mig faktiskt inte så mycket om trender.  Men på ett djupare plan tror jag att människors krav på att veta historien och ursprunget bakom produkterna vi köper kommer att bli allt viktigare. Vi vill veta vad vi betalar för och varför!

Vilken mode- och skönhetsstil kommer du att satsa på i höst?
– Jag gillar snygga basplagg och att addera detaljer i metallic och leopard. Knallorange läppar förhöjer också alltid vilken outfit som helst.

 

 

Har din mode- och skönhetsstil förändrats sen du flyttade till LA?
– Jag tycker att den förändras hela tiden, även om man blir mindre och mindre beroende av snabba trender och mer säker i sig själv ju äldre man blir. Jag är också mer och mer mån om innehåll. Jag använder nästan uteslutande skönhetprodukter med naturligt innehåll och LA har inspirerat mig att tänka ännu mer så även med kläder.

Vilka är de viktigaste skönhetsprodukterna i din makeupväska?
– En tunnflytande foundation och ett aprikosfärgat rouge.

Hur tar du hand om din hy när vi går från sommar till höst?
Jag har alltid ganska torr hy och smörjer in mig med ganska så feta cremer med naturligt innehåll. Oljor funkar också bra tycker jag!

Vilket är ditt bästa tips om man enkelt vill förnya sin mode- och skönhetsstil inför den nya säsongen?
– Klipp håret och köp ett läppstift i en knallig färg!

Dela med dig av ditt bästa skönhetstips.
– Satsa på produkter med naturligt innehåll – det gör att både min hy och mitt hår mår mycket bättre och känns mer balanserat.

Words by: Photographs by: Cecilia Blankens