Min feststil – Linda Hallberg

Makeupartisten och skönhetsbloggerskan Linda Hallberg har ännu en gång vunnit priset Årets skönhetsblogg. Här berättar Linda om bloggen och delar med sig av sina bästa tips för en perfekt festmakeup.

Det är fjärde gången som din blogg vinner titeln Årets skönhetsblogg på VR Blog Awards. Hur känns det att ha en så stor och omtyckt blogg?
Det är helt otroligt roligt att få någonting tillbaka för det man jobbar så hårt för varje dag. Det gör verkligen att man vill fortsätta att utvecklas ännu mer.

På vilket sätt har du och din blogg utvecklats sen första gången du vann?
– Jag har lärt mig mycket mer om foto, vilket gör att bilderna är mycket bättre än förut. Min egen stil har tagit form och jag har verkligen hittat det som just jag är bra på. Jag har även startat en egen You Tube-kanal vilket jag tror uppskattas väldigt mycket av mina läsare. Sedan har jag självklart även utvecklats som person, jag har lärt mig att uppskatta saker mer och är inte riktigt lika blyg som jag var förut. Jag har även lärt mig att om man vill någonting så får man lägga på ett kol själv, saker kommer inte till en.

Du lägger upp ett inlägg varje dag som heter dagens look, var hämtar du all inspiration?
Jag hämtar inspiration från ALLT! Modemagasin, naturen, Instagram, bloggar, musik och mitt humör.

Partysäsongen är igång, vilka makeupprodukter ska jag satsa på om jag vill få till en snygg festmakeup?
– Använd dig av en primer för att hålla sminket på plats, både till ansiktet och ögonlocken. Brynprodukter för att fixa till brynen och rama in ansiktet på bästa sätt. En snygg ögonskuggpalett med både ljusa och knalliga färger samt några färgstarka läppstift som du kan applicera om du har bråttom och inte hinner lägga en ögonmakeup.

Hur fixar jag en bra bas inför en lång festkväll?
– Börja med att applicera en primer och jobba sedan in foundationen, slarva inte, utan låt hellre detta steg ta lite längre tid. Har du fet hy, avsluta med puder för att fästa foundationen och se till att den håller sig på plats under kvällen. Ha även gärna med dig ett puder i väskan så att du kan dutta på under kvällen om huden blir glansig. Självklart är det också viktigt att hitta en foundation som passar just din hy och dina behov för att den ska hålla så länge som möjligt.

Hur skulle du beskriva den perfekta nyårsmakeupen?
– Supersnygg hy, sotade ögon och nude-färgade läppar.

Vad är ditt skönhetslöfte inför det nya året?
Att försöka hålla bättre ordning på alla mina skönhetsprylar, jag är otroligt stökig och slänger saker omkring mig vilket ofta resulterar i alldeles för mycket stress när jag inte hittar det jag letar efter.

5 snabba med Linda – min nyårsmakeup
Läppar eller ögon?
Läppar

Sotig ögonmakeup eller klassisk eyeliner?
Sotig ögonmakeup
Rouge eller bronspuder?
Rouge
Mörkt eller ljust nagellack?
Mörkt nagellack
Uppsatt eller utsläppt hår?
Uppsatt hår

Words by: Photographs by: Linda Hallberg