Årets designer av rosa bandet

Sedan 2006 har Cancerfonden låtit en känd designer utforma det rosa bandet – symbolen för den årliga kampanjen i kampen mot bröstcancer. I år är det modeskaparen och författaren Camilla Thulin som fått uppdraget.

Oriflame fick en pratstund med Camilla Thulin – här berättar hon om samarbetet med rosa bandet, sin nya stilbok och delar med sig av sina bästa skönhetstips.

I år har du formgett Cancerfondens rosa band, vad inspirerades du av?
– Jag ville göra ett mönster som förknippas med kvinnor. Det kändes därför naturligt att söka efter ett vackert spetsmönster, inspirationen fann jag i gamla virkböcker. Virkade spetsar är ett konsthantverk som kvinnor fört vidare mellan sig i generationer och som kräver både tålamod och kunskap. Egenskaper som även krävs i svåra stunder.

Vad betyder det här samarbetet för dig?
– D
et är fantastiskt att få delta i Cancerfondens hedervärda arbete och att de tycker att jag är en bra person som de vill förknippas med. Jag har fått möta en mängd fantastiska personer, som lärt mig mycket om denna sjukdom som kan drabba oss alla förr eller senare. Det är en ynnest att få lära sig mer och delta i olika aktiviteter, en lära för livet som jag hoppas kunna förmedla vidare.

I år är du även aktuell med din nya bok - Gör om mig - finn din stil med Camilla Thulin. Berätta lite om boken?
– Det är en bok som ger den vanliga vuxna kvinnan tips om hur man kan tänka med kläder och smink på jobbet. Att vara vuxen i sin egen kropp och inte försöka se yngre ut. Man kan vara snygg oavsett ålder! Jag dödar en mängd olika myter och påfund om oss vuxna kvinnor.

Vad är ditt bästa tips om man vill hitta sin stil?
– Rensa garderoben, spara bara det du använder och plagg som du verkligen trivs i. Utgå från dessa plagg och bygg upp en bra bas, välj en färg som passar dig. Lär dig mer om kvalitet och olika passformar.  Köp få plagg med hög kvalitet och klassiskt snitt, då ser du alltid välklädd ut.

Vilken stil kommer du själv att satsa på den här vintern?
– J
ag kommer att se ut som vanligt.  Mycket smink, hästsvans eller stor håruppsättning, smala klänningar, toppar och vida kjolar från mitt eget klädmärke. Klackar eller gympaskor med pälsleopard samt kappor med mycket vidd.

Hur viktig är makeupen om man vill framhäva sin personliga stil?
Makeupen är A och O tycker jag! Satsa hellre på enkla kläder och en snygg makeup och frisyr än dyra plagg med en massa detaljer, som nitar, broderier och volanger. Makeup är roligt, man kan verkligen trolla med lite färg och sedan är det bara att tvätta bort det. Bra hudvårdsprodukter under makeupen skadar aldrig! 

Dela med dig av ditt bästa skönhetstips
– Jag är extremt noggrann med hudvård och smink. Använd inte tjocka och täckande foundations, satsa på en lätt foundation och var noga med att du väljer rätt nyans.  Ta dig tid att analysera din hudton och ta reda på om den är snygg i kalla eller varma nyanser. Ge brynen en fin form och fyll i dem med en penna eller skugga i samma färg som brynen.

Words by: Photographs by: Cancerfonden & All Over Press