Min vårstil – Martina Bonnier

Vi har pratat skönhet med Martina Bonnier, chefredaktör och modechef för tidningen Damernas Värld samt författare till böckerna Fashionista och Obsession. Här delar hon med sig av sina skönhetsfavoriter i vår.

Vad betyder mode och stil för dig?
– Mode och stil är två olika saker. Mode är en övergående trend medan stil är något du lär dig. Vissa är duktigare på att förvalta sin stil än andra.

Var hämtar du inspiration till din egen stil?
– Jag älskar modehistoria och är faktiskt en nörd i ämnet. Varje decennium har intressanta modeikoner jag inspireras av.

Hur ser din signaturlook ut?
– Jag trivs med starkt målade ögon, gärna med eyeliner. Läpparna ska vara neutrala med en snygg glans annars kan det se lite för hårt ut.

Vilken skönhetstrend kommer du att satsa på i vår?
– Den mest spännande skönhetstrenden som jag fastnade för, som bland annat syntes på Burberrys visning, var lyster och ljusa skuggor.

Hur förnyar du din makeupstil inför den nya säsongen? 
– För mig är makeup lite som accessoarer, jag försöker alltid testa nya paletter inför varje säsong. Den här våren kommer jag att använda en palett med vita, beige och ljusrosa nyanser; gärna med metallisk effekt. 

Vilka skönhetsprodukter klarar du dig inte utan på våren?
– Solskyddsprodukter är viktigt när solen tittar fram. Annars tycker jag att mascara och läppglans är de viktigaste produkterna.

Dela med dig av ditt bästa skönhetsknep!
– Var extra noga med primer och foundation när du ska gå ut på kvällen. Lägg lite extra tid på att applicera fint så håller det hela natten utan att du behöver bry dig.




Words by: Photographs by: Pauline Suzor